Jul 25, 2023 - 0 Comments - Www -

Na co si dát pozor při zveřejňování článků na internetu


O tom, že internet není zrovna bezpečným místem, není nejmenších pochyb. Většina z nás ví o nebezpečí, které na nás číhá například od hackerů, a také zná zásady, jak se proti němu bránit. Co si však neuvědomují je fakt, že je vhodné dávat si pozor i na to, co na internetu zveřejňujeme. Většina z nás často píše příspěvky na sociální sítě, vkládá fotografie nebo píše články na svůj blog. Téměř nikdy si však neuvědomují, jakému riziku se přitom vystavují. Odborníci totiž jasně říkají, že je dobré dávat si pozor na to, co na internet dáváme, ať už to myslíme vážně nebo v žertu.

 

internetový příspěvek

 

V první řadě je potřeba vědět, že ze sítě nikdy nic nezmizí. Ano, můžeme svůj příspěvek či článek smazat, avšak to neznamená, že je kompletně pryč. Ve skutečnosti jej lze velmi snadno vyvolat zpět. A to platí i o těch, které jsme zveřejnili již před lety. Rozhodně tedy platí, že bychom si vždy měli dobře rozmyslet, zda se za něj jednou nebudeme stydět.

 

To platí i o našich dětech. Fotografie nahých miminek jsou jistě roztomilé, a s největší pravděpodobností za ně sklidíte mnoho obdivu, jak je to vaše děťátko krásné. A to jistě je, o tom není pochyb. Jen bychom se měli sami sebe ptát, zda to za několik let ocení i náš potomek, nehledě na to, že tyto fotografie bývají často stahovány dětskými pornografy.

 

propojení sociálními sítěmi

 

Samozřejmě si můžete myslet, že něco takového je nezákonné, že by s onou fotografií neměl nikdo manipulovat ani si ji stahovat bez vašeho souhlasu. Pravda je však jiná. Jakmile ji dáte na internet, v podstatě každý si ji může stáhnout, případně si ji jakkoliv upravit. Jediné, co je zakázané, je to, že ji bude následně vydávat za vlastní.

 

Také příspěvky z dovolené, jakkoliv mohou vyvolat u ostatních závist, také lidem (a to i těm cizím) řeknou, že zrovna nejste doma, čehož mohou využít. A to rozhodně nechcete. Proto, než kliknete odeslat, vždy přemýšlejte, zda vám onen příspěvek nemůže nakonec uškodit.